This is default featured slide 1 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 2 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 3 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 4 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

This is default featured slide 5 title

You can completely customize the featured slides from the theme theme options page. You can also easily hide the slider from certain part of your site like: categories, tags, archives etc. More »

 

5 CARA BAKAR KALORI DENGAN CEPAT

bismillah

 

semua orang rasa tidak sempat untuk bakar kalori disebabkan dengan pelbagai alasan. Sedangkan bakar kalori ssemasa bekerja juga boleh. tidak perlukan alat gym yang berat berat atau kena berpakaian sukan.

Kajian yang dimuatkan di dalam Jurnal Perubatan Sukan British menyatakan, mereka yang sedang bekerja juga ada cara untuk bakar kalori dengan cepat. pekerja yang duduk sekurang kurangnya empat jam sehari boleh meningkatkan risiko kencing manis dan penyakit jantung walaupun bersenam setiap hari.

Cara yang mudah untuk membakar kalori dengan cepat semasa bekerja ialah :-

1- Berdiri setiap 30 minit

2 – berdiri semasa menjawab panggilan telefon

3 – berjalan ke meja kawan anda daripada sekadar memberi mesej atau WhatSapp

4 – Letakkan bakul sampah jauh daripada meja anda supaya anda boleh bangun dan bergerak untuk memasukkan sesuatu ke dalamnya.

5 – isi separuh saja botol air anda atau gunakan gelas.  Ia boleh menjadi alasan terbaik untuk anda kembali ke pantri.

 

so, janagan malas bergerak..anda ambil ubat kurus apa pun, anda tetap kena work out atau bergerak!!!.

 

pssstt… saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..hubungi saya :_

Siti Noriza Saleh

013-7374958

sitinorizasaleh@gmail.com

fb : siti noriza binti saleh

KEPENTINGAN VITAMIN B COMPLEX

bismillah

 

hari ni saya nak kenalkan semua dengan B COMPLEX..Saya nak kita tahu apa kepentingan Vitamin B Complex ini pada semua dan kenapa B Compleks ini sangat penting pada kita.  Sesetengah orang tidak pernah memikirkan kepentingan Vitamin B Complex dalam seharian mereka. malahan mereka dimomokkan dengan mengatakan jika ambil B complex, kita akan cepat gemuk. Maka ramai yang mengenepikan pengambilan vitamin ini tanpa mengetahui kepentingan Vitamin B Complex.

jom, kita sama sama fahami dan kenali kepentingan Vitamin B Complex ini dalam kehidupan seharian kita yang mana ia bukan saja penting untuk kanak kanak, orang dewasa malahan ia sangat penting bagi ibu yang mengandung.

Kita memerlukan vitamin dan mineral untuk kesihatan.  Antara vitamin yang kita perlukan untuk kekal sihat adalah vitamin B Complex. Vitamin ini adalah gabungan dari beberaa vitamin yang larut air. Komponen B Complex terdiri daripada :-

- B1 (THIAMIN)

- B2 ( RIBOFLOVIN )

- B3 ( NIACIN )

- B5

- B6 ( PYRIDOXINE )

-B12 (COBALAMINE )

- ACID FOLIC

- ASID PANTHOTHENIC

- BIOTIN

 

kepentingan b complex

Setiap komponen dalam vitamin B Complex memiliki fungsi yang khusus.  Vitamin ini membantu dalam fungsi sistem pertahanan tubuh dan saraf yang sihat.  Ia juga membantu dalam penghasilan sel darah merah dan mampu mencegah anemia. Kekurangan vitamin B complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung.  Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.

Selain itu, kekurangan Vitamin B Complezx juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang kosentrasi dan mudah tersinggung.

 

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX ;-

  1. menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. mengelakkan penyakit beri beri
  3. meransang pertumbuhan ada kanak kanak
  4. diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut
  5. penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf
  6. mencegah stress
  7. menguatkan antibodi tubuh
  8. amat penting untuk aktiviti sel genetik
  9. diperlukan dalam pembentukan protein asid amino
  10. diperlukan untuk memproses dan pembaikan sel sel darah merah
  11. mencegah anemia

 

jika anda ingin mendapatkan maklumat lebih jelas mengenai produk ini, anda boleh menghubungi saya dan jika anda berada di sekitar kota tinggi, saya merupakan pengedar shaklee kota tinggi, johor. selain saya, anda juga boleh menghubungi rakan biz saya yang juga merupakan pengedar shaklee kota tinggi, johor.

 

NAMA : SITI NORIZA BINTI SALEH

NO. TELL  ; 013-7374958

email : sitinorizasaleh@gmail.com

fb personal : siti noriza binti saleh 

 

atau hubungi :_

NAMA : RUHANAH BINTI JAWAHIR

NO TELL : 012-7639283

fb personal : UMIE HANA

KAWASAN : BANDAR KOTA TINGGI DAN SEKITARNYA

 

atau hubungi :-

NAMA : SITI MASTURA SAKIMIN

NO TELL : 017-7875465

FB : SHII MASUTSURA

KAWASAN : FELDA AIR TAWAR 1 DAN SEKITARNYA

 

APA BESTNYA BERBIZ SHAKLEE (bagaimana nak jadi ahli shaklee)

bismillahsalam april, 2014…kejap je masa berlalu kan? hari tu macam kejap je dah masuk tahun baru..ni dah masuk bulan ke 4 dalam tahun 2014…memang benarlah masa itu semakin cepat berlalu…dan diam tak diam juga, hmpir tiga tahun saya menceburi perniagaan MLM ini…perniagaann shaklee…apa yang bestnya berbiz shaklee?

mulanya saya join shaklee ni sebab saya nak dapatkan harga murah untuk pembelian suplemen shaklee..hik hik.iyerlah..saya mula jatuh cinta dengan shaklee kerana set penyusuan yang saya ambil..memula saya beli alfalfa sajr..sebab budget ciput masa tu…beli yang botol kecik 330 biji dengan harga rm53. lebih kepada nak mencuba dulu serasi atau tak..niat saya nak menyusukan zafran sehingga umur 2 tahun. so, masuk bulan ke 6, saya perasan production susu saya mula slow…dan saya mula mencari milk booster di dalam internet…pelbagai petua saya cuba tapi akhirnya saya akui, bukan sebab pemakanan saya, tetapi adalah sebab minda dan badan saya sgt stress dan penat. bila badan dah lepak, maka susu pun majuk majuk nak keluar.

Dari alfalfa, saya mula kumpul satu persatu suplemen untuk penyusuan ini. tapi saya juga perasan, selain dari proses pengeluaran susu mula berjalan lancar, badan saya tidak mudah penat walaupun tak cukup tido.  Ianya sesuatu yang menyeronokkan saya..dan bila saya bertanya kepada upline saya, dia berikan sebab kenapa badan saya tidak mudah lepak dan penat… wahhhh….banyak manfaat yang saya perolehinya..bertitik tolak dari itu, saya pun daftar ahli sebagai pengedar shaklee. oh ya. saya adalah pengedar shaklee kota tinggi tau..berminat, boleh cari saya..la la la a..siap promosi lagi…he he he

bestnyer shaklee ni, walaupun dia MLM, tapi ia sangat berbeza dengan MLM lain. cara hidup upline saya yang saya rasa “ye ke dia ni dapat bonus byk?” buatkan saya nak kaji juga apa bestnya shaklee ni.

1) SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH – sekarang dah terbukti…saya ni x fokus sgt( mgaku), sbab tu donwline saya dapat income lebih besarrrr dari saya…dan 2nd level saya lak, rank dia lebih tinggi dari saya…so, shaklee sangat sangat adil.

2) TAK PERLU MENTEN POINT (UV) - kalau kita jadi ahli untuk makan sendiri atau nak berbiz, shaklee tak tetapkan tiap tiap bulan kena beli barang..tak de beli barang, kita x dapat bonus ( kesinambungan dari no 1 ).

3) TAK PERLU KELUARKAN MODAL UNTUK PERMULAAN – untuk menjadi ahli, ada 2 option yang shaklee berikan pada kita. 1- cuma bayar rm65 untuk dapatkan manual kits tanpa barang. atau 2- bli barangan sebanyak rm680= 200 uv dan layak untuk menjadi keahlian secara percuma.

4) CASH BACK YANG BANYAK - yang ni saya sukaaaa sangat. Selain dari untung jualan runcit, yang hampir 20%, kita juga akan dapat bonus dari shaklee bergantung pada jualan kita pada bulan sebelumnya. bonus akan dimasukan terus ke akaun kita pada setiap 15hb bulan berikutnya. ada kiraannya sendiri..selain itu, bagi mereka yang dah mencapai rank trtentu, ada juga cash untuk car bonus, insentif leaders, insentif kenaikan rank dan sebagainya..semuanya dalam bentuk tunai..dan paling bestttt tiap tiap tahun, mereka yang layak, akan dibawa terbanggggggggggggg secara percuma oleh shaklee untuk pelancongan antarabangsa. kita boleh pilih nak g umrah atau nak g melancong di lokasi yang ditetapkan oleh shaklee.

SID1

ada banyak lagiiii KEISTIMEWAAN SHAKLEE NI….berminat??? jom join ahli bersama saya….bersama sama menjadikan impian sebagai satu kenyataan…

 

saya?? SITI NORIZA BINTI SALEH, pengedar shaklee KOTA TINGGI, JOHOR hubungi saya : 013-7374958. 

boleh add fb personal saya : siti noriza binti saleh

 

JANGAN MALU MALU DAN JANGAN LAMBAT LAMBAT FIKIR.

KENAPA COQHEALTH PLUS SUNGGUH ISTIMEWA?

bismillah

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua!!!…. hari ni nak share berkenaan COQHEALTH PLUS yang orang dok soh makan soh makan hari hari tu…apa istimewanya COQHEALTH PLUS ni?? kenapa orang kata COQHEALTH PLUS sungguh istimewa??? produk baru di pasaran Malaysia ni…

Ia memang istimewa…kerana apa??? meh saya ceritakan keistimewaan COQHEALTH PLUS ini…kita tengok gambar di bawah ini :-

971441_10151818642805709_1043098183_n

dah tengok gambar kat atas ni??

betul tu..kandungan COQHEALTH PLUS itu yang membuatkan ia istimewa…ia gabungan dari VITAMIN E,  TEH HIJAU dan semestinya COQ10. COQHEALTH PLUS ini mengandungi kesemua proprietari semulajadi daripada campuran 28mg COQ10 dengan VITAMIN E dan ekstrak Teh Hijau yang didatangkan di dalam kapsul bioketersediaan dengan sistem penyampaian minyak kacang soya bagi memastikan potensi penguraian maksimum dan penyerapan yang lebih baik.

KEISTIMEWAAN LAIN COQHEALTH PLUS :-

* Untuk mendapatkan jumlah yang setara dengan 28mg COQ10 di dalam COQHEALTH PLUS, kita perlu memakan hampir 1.7kg ayam (ayooooooo) atau 28 cawan brokoli (banyaknyerrrr).

* kombinasi COQ10 dan VITAMIN E dipercayai untuk mengukuhkan keupayaan antioksidan yang terdapat di dalam VITAMIN E kerana COQ10 membantu mengitar dan menjana semula vitamin E untuk memberikan perlindungan antioksidan berterusan terhadap sel sel tubuh.

* Ekstrak Teh Hijau mengandungi procyanidins yang telah ditemui dapat membantu menyokong kesihatan endothelium ( lapisan tisu antara kapilari darah dan jantung).

* COQ10 berasal daripada sumber semulajadi melalui kaedah penapaian yis.  Bahan mentahnya merupakan satu satunya COQ10 semula jadi daripada yis yang ditapai yang terdapat pada masa kini, yang sumbernya telah diuji dan diyakini ramai secara meluas mempunyai kualiti yang tinggi dalam sumber bioketersediaan COQ10nya.

* yang pastinya, ia TANPA GLUTEN

1005816_10151818642700709_897531984_n

HARGA : RM 124.00 ( 30 BIJI )

ingin mendapatkan produk hebat ini??? hubungi saya :-

SITI NORIZA BINTI SALEH

EMAIL : sitinorizasaleh@gmail.com

fb : SITI NORIZA BINTI SALEH

sms/whatsapp/telegram : 013-7374958

saya juga merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor.anda boleh mendapatkannya secara terus dengan saya.//jangan ragu ragu untuk mendapatkan suplemen yang sesuai untuk anda.