TESTIMONI – GLA KECUTKAN CYST OVARI


Jom kita baca testimoni dari sahabat SHAKLEE saya ; DILLA..

Salam hujung minggu semua… Syukur kepada Allah, Tuhan Yang Maha Berkuasa, Maha Pencipta, sesungguhnya Dialah Yang Berkuasa Menciptakan dan Menghilangkan Sesuatu….

Hari ini saya ingin berkongsi kisah benar yang berlaku kepada saya. Sememangnya, ramai yang telah menghubungi saya setelah membaca entry saya bertajuk “Cyst tak jadi dibedah selepas makan Shaklee”..Ramai yang tanya, benarkah GLA Complex mampu kecutkan cyst ovari? Saya sedar, ramai wanita yang berada diluar sana mengharapkan kejadian yang sama berlaku kepada mereka – tak perlu dibedah untuk buang cyst dengan harapan cyst tersebut akan kecut sendiri…Tapi apa yang saya kongsikan kepada ramai yang bertanya, saya mengamalkan 3 benda iaitu:

1. Mengambil 2 biji GLA Complex sehari secara konsisten

2. Memakai pad/pantiliner herba Avail

3. Mengamalkan doa kecilkan bengkak

Saya juga hanyalah manusia biasa yang berikhtiar untuk kesihatan yang lebih baik. Hari ni,saya pergi ke Hospital Pakar Ampang Puteri untuk appointment dengan Dr.Zalina, Pakar Sakit Puan. Bila menceritakan sejarah saya bila cyst ovari berjaya mengecut, saya dengan rasa takut-takut, mengakui yang mengamalkan pengambilan supplemen GLA Complex dari Shaklee untuk usaha mengecutkan cyst…Saya memang dah agak, mesti Dr.Zalina mengecam saya sebab ambil supplemen..Maklumlah, kebanyakan doktor memang bereaksi negatif terhadap pesakit…so apa reaksi beliau?

14-glacomplex

“Baguslah you dah amik GLA…Sebab GLA ni tingkatkan pengeluaran hormon Estrogen yang boleh tolong kecutkan cyst ni..” – Dr.Zalina (Pakar Sakit Puan, Hospital Pakar Ampang Puteri)

Wah…saya memang terkejut dengan penjelasan beliau…Rasa bersyukur sangat sebab telah membuat pilihan yang tepat sejak beberapa bulan yang lalu…Saya memang merupakan pengamal tegar pelbagai jenis vitamin dan supplemen sejak zaman sekolah lagi..Tapi, secara jujurnya memang Shaklee sahaja yang menunjukkan kesan positif kepada saya..Alhamdulillah..

Sekarang, saya bertambah yakin nak syorkan Shaklee GLA Complex kepada mereka yang mempunyai cyst ovari..Doktor pakar sendiri dah sahkannya..InsyaAllah, kita hanya berusaha dan merancang….Sesungguhnya Dia jugalah yang menentukannya…

jadiknya, tak salah untuk kita berusaha untuk mendapatkan yang terbaik dari untuk diri kita sendiri.
jom kita tengok apa fungsi GLA Complex ini secara ringkasnya :-

  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan – for those trying to conceive baby!
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid) – abdominal pain, breast pain
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol
  • Untuk fungsi saraf


    dan yang bestnyer…………………….. GLA COMPLEX ni pun boleh dimakan oleh wanita dan lelaki…x de masalah pun….itulah KELEBIHAN VITAMIN SHAKLEE.



    “ingin dapatkan produk ini?,..boleh hubungi saya melalui email : damia_pitshop@yahoo.com atau 013-7374958. bagi pembelian produk dari saya, saya akan berikan tips EKSLUSIF khas untuk anda dari saya…..


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>